Nog geen reacties

Reisverslag Engelandreis 2016

We hebben een geweldige week in Engeland gehad!


 

Maandag :

Na lange reis op maandag wachtte ons een warm onthaal bij onze vrienden van All Saints Church. Alle zangers werden ondergebracht in gastgezinnen en de jongens sliepen samen in Church Hall onder de leiding van Robert en Anne Raven! Wat een geweldig ontvangst!


Dinsdag:

Dinsdag zijn we naar Londen geweest, de foto’s hieronder spreken voor zich. Erg indrukwekkend was het bijwonen van een Evensong in de Westminster Abbey!
Woensdag:

Onder de bezielende leiding van Ralph Allwood werkte het koor tijdens een workshop  aan “Hear my prayer” (Mendelssohn) en “Blessed be the God and father” (Wesley), waar onze treble Jan Jaap de Rooij mocht schitteren als solist! Dit vond plaats in de prachtige Chapel van Queens College in Cambridge.

 

’s Middags werd een rondvaart over de river Cam gemaakt in punters. Prachtig om dan al die Colleges van de andere kant te bekijken, met als hoogtepunt natuurlijk de Kings College Chapel!

Aan het eind van de middag hebben de jongens genoten van de Evensong van het Kamerkoor Voce Anglica met het Queens College Chapel Choir o.l.v. Ralph Allwood.

Donderdag:

De volgende dag mochten de “boys” zelf aan de slag met een Lunchconcert in de University Church Great St Mary’s. Ook hier werden we weer warm onthaalt. De jongens konden zich omkleden in de Choir room, die helemaal volgestouwd was met koormappen!

En dan de bus in naar Ely Cathedral. Bijna wel het hoogtepunt van de reis! Samen met het Ely Cathedral Choir de Evensong zingen! Wat een eer om dit te mogen doen! En wat een schitterende kerk! Het was inmiddels 13 jaar geleden dat we daar voor het laatst gezongen hadden.

Vrijdag:

Op vrijdagavond gaven we het slotconcert op de thuisbasis in Peterborough, waar ook de afgevaardigde van de regio Peterborough, die in het “House of Parliament” zit, aanwezig was!

Zaterdag:

Nadat we op zaterdagochtend uitgebreid afscheid hebben genomen van onze gastgezinnen, ving de thuisreis aan!

Wat een geweldige een leerzame week hebben we hier gehad onder leiding van de Engelse dirigenten Ralph Allwood en Paul Trepte!

De jongens hebben veel geleerd en zijn weer beter gaan zingen! Bedankt jongens! Ik vind het een eer om met jullie te mogen werken!

 

Het repertoire dat we hebben uitgevoerd was:

 

1

Ave verum Corpus

Mozart

2

God be in my head

Rutter

3

Magnificat and Nunc Dimittis

Dyson

4

Versicles and responses

Sumsion

5

Psalm 121  Chant

Walford Davies

6

The Lord is my Shepherd

Goodall

7

Lord let me know mine end

Greene

8

Office hymn 206 (EH61)

Williams

9

The day thou gavest

Rutter

1

Wash me throughly

Wesley, SS

2

Hear my prayer

Mendelssohn

4

Episcopal Jubilate

Stopford

5

Blessed be the God and Father

Wesley, SS

6

Praise my soul

 Rutter

Plaats een reactie