Nog geen reacties

GBC CHOIR NEWS NR. 19

RSCM

Onlangs heeft het GBC zich aangesloten bij de RSCM (Royal School of Church Music) in Engeland.

Muzikaal
Wist u dat de helft van de jongens een instrument bespeelt? Chris (piano), Herman (trompet), Jacco (snare drum), Jan Jaap (viool), Roelof (viool), Joël (orgel), Louis (dwarsfluit), Nathanaël (piano) en Stan sinds kort (viool) ! Wat leuk is dat! Moeten we binnenkort maar eens een combinatieconcertje geven: zang en spel!

Cymbaalmethode
In het najaar hopen we ook weer te kunnen starten met een nieuw opleidingskoor. Sinds begin mei is de nieuwe methode van Rintje te Wies (dirigent van het Roder- en Kampen Boys Choir) beschikbaar. Dit is gebaseerd op de zogenaamde Cymbaalmethode. De cymbaal is een melodieharp waarop de jongens, gelijktijdig met het zingen van de liedjes, deze ook op de cymbaal mee kunnen spelen.

Choristers nemen de leiding
Naast de headchorister (Jan Jaap) zijn er drie Teamleaders gekozen. Dit zijn Constantijn, Roelof en Rien. Ook voor de teamleaders is er een speciale ketting (lichtblauw) van de Royal School of Church Music. De headchorister draagt nu een rode ketting. Elke teamleader krijgt vier jongens in zijn team. Zij moeten samen zorg dragen voor goede orde en inzet! Leuk om op de website nog eens het handboek van choristers te lezen zoals die in Engeland in gebruik is.

Plaats een reactie