Nog geen reacties

GBC Choir News 27

CD-opname

De cd-opname is achter de rug. Op dit moment ligt het (op-)maakproces even stil tot na de vakantie. We hebben twee intensieve zaterdagen achter de rug! De jongens hebben zich kranig geweerd en een topprestatie geleverd.

Waarschijnlijk wordt de titel van de cd “Glory to God on high”.

Medio november zal de cd leverbaar zijn, zodat iedereen met kerst de cd in huis kan hebben 😊 Onder het kopje ‘financiën’ is meer over de cd’s te lezen.

Nieuwe aanmeldingen

Voor de vooropleiding van de jongens hebben zich inmiddels 3 nieuwe jongens aangemeld.

Wat fantastisch dat we een mooie club jongens en mannen hebben staan. Ja ook bij de mannen zijn er in de afgelopen tijd nieuwe leden bijgekomen. De ledenstand is dit moment 22 (jongens) choristers en 14 gentlemen. Helaas nemen we afscheid van Henk van Boggelen. Hij gaat weer studeren en kan dit niet combineren met koor. Bedankt voor je jarenlange inzet! Gelukkig blijf je meedoen als projectzanger.

Stemvorming:

Ineke Nelemans start deze maand bij het koor met stemvorming. De choristers krijgen 1 keer per maand per team 20 minuten stemvorming tijdens de koorrepetitie. Ze komt op de woensdagen 11 september, 2 oktober, 13 november en 4 december. Ze werkt dan aan verbetering van de houding, adem-stemkoppeling, klankuitbreiding via het horen en aanspreken van resonans. Kortom, verbetering van de toonvorming bij de jongens.

Hieronder wat informatie over Ineke:

Ineke Nelemans, logopedist, stemcoach volgens methode Lichtenberg, opleiding van 2003-2007 (Lichtenberg bij  Darmstadt) Ik zing sinds 2000 als sopraan bij Vocaal Ensemble Cantate te Gorinchem. Samen met Niels Kuijers, dirigent, hebben wij Klankinitiatief opgericht. Hier vanuit organiseren we themadagen, workshops volgens de methode Lichtenberg. Wij hebben in 2014 en 2018 een koorreis naar Engeland georganiseerd, waarin wij evensongs hebben gezongen o.a. in de kathedraal van Wells, Coventry en Worcester. Daarnaast geef ik lessen en stemvorming bij koren. Ineke woont ook in Gorinchem.

Zanglessen:

Verschillende jongens hebben zangles via het koor bij Jeroen aan huis of op school. Dit is vooral gericht op solistisch optreden bij het koor. Maar ook andere jongens op het koor wil ik graag de mogelijkheid geven om zanglessen te volgen. Zou je dat graag willen, dan kun je dat met Jeroen overleggen. Natuurlijk is het ook mogelijk om extern zangles te nemen. Hierover kan Jeroen ook advies geven.

Tot slot:

Voor de taak die Lyda van Beynum had binnen het bestuur hebben we een opvolger gevonden! Arco de Bakker, de vader van Dieuwe, gaat voor de PR van het koor zorgen. Daarmee wordt de bekendheid (nog) groter en kunnen we (hopelijk) rekenen op een min of meer constante instroom van nieuwe leden. Dat hoeven er maar een paar per jaar te zijn, maar die hebben we wel nodig, want een jongenskoor zonder nieuwe aanwas… dat gaat niet lang goed. Welkom Arco en we hopen op een goede samenwerking!

Reacties zijn gesloten.